woensdag 5 oktober 2011

Dag-19 Kennedy space center

Dag-19 Kennedy space center

Zo vandaag laatste park, Kennedy Space Center, we vertrekken rond 10.30uur, Rietje blijft thuis want heeft dit park al 3 keer gezien, (Theo ook maar vind he tnog steeds prachtig) na 1,5uur rijden komen we aan op een bijna verlaten parkeerplaats. Het is echt heel erg rustig.

We kopen de basis kaartjes en gaan langs de security check, bijna strenger als op schiphol, of douane USA, maar goed we worden toch toegelaten.

even kijken hoe we het aanpakken op de de kaart.... oke eerst de bustour en dan de films... maar eerst wat te drinken en hapje voor de kleine trek... voor mij een chocolade muffin en flesje ijsthee.

We nemen de bus en gaan de tour doen, we komen langs het 125mtr hoge gebouw bestaande uit 1 verdieping, mooie ervaring om te zien ook de crwalers liggen langs de kant van de weg, wat is alles hier groot zeg, maar dat moet ook wel voor die grote shuttles. We rijden een stukje door en komen op een uitkijkplaats voor de lanceerplatformen, 1 is er al afgebroken aan de 2e gaan ze binnenkort beginnen verteld de busschaufeur.

de tour gaat verder en we komen op de plaats waar de 'raket' ligt die naar de maan is geweest in 1969.. leuk om te zien en allemaal erg groot. we kopen nog een klein souvernirtje en gaan naar de bus, hier moeten we ngo even wachten op de 2e bus, hierdoor gaan we de film van 15uur missen erg jammer maar niks aan te doen.

als we weer op het park aankomen gaan we even wat eten en pakken een andere film van 15.30u over de hubble telescoop erg mooi allemaal.
we lopen nog wat rodn en om 17.45uur verlate nwe het park en rijden weer terug.

als we thuis aankomen pikken we rietje op en gaan nog even wat eten bij het clubhuis van de golf.
nog een drankje en naar bed.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten