zondag 12 mei 2013

Dag 10 Discovery cove

De wekker gaat om 06.45u zodat we mooi op tijd aanwezig zijn en volledig van de dag kunnen genieten. We wassen ons en kleden aan, eten snel een boterham en gaan onderweg naar Discovery cove.

Om 08.15u komen we aan op de parkeerplaats, we melden ons in de entree hal en na wat korte pc trubbelingen (het is tenslotte maandagmorgen) krijgen we onze toegangspassen met een mooi koordje. Als we het park in lopen wordt er een foto gemaakt welke je later (gratis) kan ophalen.

We besluiten eerst een onbijtje te gaan doen, keus te over, eieren, spek, worstjes, croissants, yoghurt enz... We gaan aan een tafeltje zitten en eten op ons gemak ons bordje leeg. Dan even zwemspullen aan, een kluisje voor onze telefoon, portemonnee enz... Zoeken. 

En dan kan het beginnen... Althans als we een wetsuit of wetvest hebben opgehaald. (is verplicht in alle baden) Het dolfijn zwemmen begint voor ons pas om 12.10u maar er is genoeg te doen tot die tijd.
Allereerst gaan we naar the avery, een grote vogelkooi waar je een bakje met voer krijgt en de vogels uit je hand komen eten, allerlei soorten, kleuren en maten. Ook de otter worden nog even met een bezoekje verblijd, wat zijn dat blije beesten...

We nemen wat te drinken, een snorkel n bril en gaan dan richting het Grand reef voor een rondje tussen de vissen en roggen. Wowww is het enige juiste woord denk ik zo, roggen van 1,5mtr doorsnee zwemmen zo onder je door of langs je af, ook nog een bult kleine roggen, alsof het dood normaal is..
Verder veel mooie gekleurde vissen en koraal, achter glas zitten nog diverse soorten haaien ook hele grote en tijgerhaaien erg mooi om te zien en uiteraard af en toe een zeeolifant wat een Amerikaan blijkt te zijn die net iets te veel heeft gegeten...

Als we dit bad verlaten, drinken we nog wat om de zoutsmaak uit onze mond te spoelen en gaan dan even naar een warmwater riviertje. Allemaal even verzorgd, netjes en luxe, het water is echt warm misschien wel te... 

Dan is het tijd om ons klaar te maken voor het dolfijnen avontuur, we melden ons bij de cabana en krijgen een formulier om in te vullen, uiteraard alles op eigen risico. Na een korte toelichting/uitleg gaan we het water in, wel koud maar je moet er iets voor over hebben...
We aaien de dolfijn, gaan op de foto, geven hem een kusje, laten hem fluiten en andere kunstjes doen, mogen nog een stukje aan zijn vin hangen en voor je het weet zijn de 30min of fame alweer voorbij. Echt een geweldige ervaring, niet te beschrijven eigenlijk, wat een lieve beesten.

Na dit avontuur zoeken we de foto's uit (3 ribben tegelijk worden verwijderd) en gaan dan even wat eten er is weer van alles, friet, hot dog, salades, cheeseburger, sandwiches, taart, rijst, pasta enz.... Als we alles op hebben halen we de foto's op en lopen nog even door de winkeltjes.
We gaan nog even door de soort van lazy rivier, je komt tussen de vogelkooi door gezwommen allemaal prachtig.

We nemen nog wat drinken en wat te snacken en gaan nog even naar de Grand reef. Rond 16.15u gaan we opdrogen en omkleden. Als je je zwemkleding uit hebt maar hij is nog te vochtig voor in je tas dan kun je in de toiletruimte een plastic zak van een rol afhalen om hem in te doen, is toch te luxe net als de toilethanddoekjes die je telkens kunt pakken als je je handen gewassen hebt en dan zo in de wasmand kunt gooien.

Al met al een prachtige dag en ondanks de vrije hoge kosten toch zeker voor herhaling vatbaar, luxe, schoon, prachtig, goed georganiseerd en een geweldige ervaring.

Nog even bbqen en dan weer na bed, morgen opruimen en nog ff zwemmen.




3 opmerkingen: