woensdag 25 juli 2012

Dag 12 NASA space center

Vanmorgen vroeg op, we willen eerst langs een wafflehouse zodat Jos zijn echte Amerikaanse ontbijt nog kan hebben waar hij al de hele week naar uit kijkt. Dus om 08u in de auto, naar het wafflehouse, eten en dan door naar NASA Kennedy space center. We komen rond 10.30u aan, het is nog niet zo druk. Kim en ik zijn hier vorig jaar ook al geweest maar nu wordt er verbouwd en zien we dat je een tour kan doen langs het Veab en de platforms dit kost wel $25 extra maar dat hebben we er wel voor over.
We lopen even rond en eten wat zodat we om 12.30u de bus in kunnen voor de guided tour. We rijden het terrein op en komen in het vehicle esambly building, dit gebouw bestaat uit 1 verdieping van 125mtr hoog de hoogste verdieping te wereld. Erg bijzonder om te zien, vorig jaar was dit nog allemaal gesloten voor publiek.
We rijden door richting de lanceerplatformen waar je erg dicht bij kan komen. Mooi en allemaal zeker de moeite waard. We zien grote zwarte rookpluimen, ze blijken de bosjes beheerst te laten afbranden, bijzonder als het buiten 38graden is....
Bij het Apollo museum eten we nog wat en gaan net de bus weer naar het park. We kijken nog wat rond, doen de iMax film en het is 19u en dus sluitingstijd.
We rijden terug,steken de bbq nog even aan, doen een plonsje en gaan naar bed.

Morgen laatste echte dag in THE USA inpakken, poetsen en nog even terug langs wet n wild....

1 opmerking:

  1. Leuk dat er toch iedere keer wat nieuws te ontdekken is nu weer bij Kennedy Space Center.
    Wat jammer dat jullie vakantie er al weer bijna opzit. Geniet nog van de laatste dag.

    BeantwoordenVerwijderen